A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН: У 22 областях створені ради професійно-технічної освіти

Опубліковано 22 вересня 2016 року о 15:03

21 вересня 2016 року під головуванням заступника Міністра освіти і науки Павла Хобзея відбулась Всеукраїнська нарада з питань професійно-технічної освіти за участю представників департаментів (управлінь) освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Учасники наради обговорили питання фінансування професійно-технічних навчальних закладів; розроблення регіональних планів розвитку професійно-технічної освіти; формування регіонального замовлення на підготовку кадрів у ПТНЗ; удосконалення мережі професійно-технічних навчальних закладів та інше.

Павло Хобзей зазначив, що у рамках децентралізації влади в Україні головним є забезпечення конституційного права осіб на професійну освіту в будь-якому регіоні.

З метою формування регіонального замовлення та оптимальної мережі професійно-технічних навчальних закладів у регіонах створюються ради професійно-технічної освіти.

Микола Кучинський, директор департаменту професійної освіти МОН  поінформував, що станом на 20 серпня 2016 року такі ради створені та працюють у 20 областях та м. Києва, а також затверджено регіональне замовлення на підготовку кадрів у 2016 / 2017 навчальному році в професійно-технічних навчальних закладах у 22 областях та місті Києві (крім Донецької та Луганської обл., у Луганській області – частково).

Для визначення шляхів взаємодії органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади та громадських організацій Міністерством освіти і науки підготовлено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення методичних рекомендацій щодо формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів, фахівців», який направлено на погодження із заінтересованими центральними органами виконавчої влади.