A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міносвіти розвиватиме співпрацю з Литвою

Опубліковано 22 вересня 2016 року о 18:00

22 вересня 2016 року Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом.

У зустрічі взяли участь заступник Міністра Павло Хобзей, аташе з питань культури Литовської Республіки в Україні Юргіс Гедріс, представники Міністерства.

Міністр подякувала литовським експертам за допомогу в розвитку освіти і науки України та поінформувала про реформи в освітній галузі. Міністерство освіти і науки України продовжує роботу над імплементацією Закону України «Про вищу освіту», що був прийнятий у 2014 році. «Цей закон практично відкрив можливість для співпраці українських університетів та гармонізації їх програм з міжнародними», - наголосила Лілія Гриневич.

Окрім того, участь України в Програмі ЄС «Горизонт 2020» в якості повноправного членства, надає можливість вибудовувати зв'язок між науковими установами та університетами для спільної дослідницької, наукової роботи двох держав.

Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс розповів про співпрацю та спільні з українською стороною проекти. Зокрема, вже четвертий рік відбувається конкурс есе для українських школярів та молоді «Я - європеєць». Уряд Литви щороку збільшує кількість студентських стипендій та сприяє академічному обміну литовських та українських вищих навчальних закладів.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання інтернаціоналізації освіти, академічної мобільності. Окрім того, порушувалася тема обміну досвідом серед вчителів литовських та українських шкіл, у першу чергу, вчителів з Донбасу, а також вивчення литовської мови у вищих навчальних закладах.

Сторони запевнили одна одну, що й надалі підтримуватимуть дружні відносини та будуть розвивати співпрацю в галузі освіти й науки.