A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Комісія МОН виробила пропозиції щодо стабілізації стану в НАУ

Опубліковано 16 вересня 2016 року о 09:08

Для стабілізації стану в університеті та для того, щоб допомогти НАУ вирішити проблеми у законний спосіб, комісія МОН сформулювала свої пропозиції Міністру освіти і науки України, які виклала у «Довідці за результатами перевірки скарг і звернень громадян, що надійшли до Міністерства освіти і науки щодо Національного авіаційного університету».

На думку членів комісії, основними причинами глибокої управлінської кризи в НАУ стали систематичні грубі порушення керівниками університету впродовж тривалого періоду часу законодавства, Статуту НАУ та службової етики, а також неефективність управлінської діяльності ректорату, що не знаходили принципової оцінки колективу університету. Серед причин, що негативно впливають на імідж та репутацію університету, комісія називає відсутність дієвого контролю з боку громадянського суспільства та специфічну корпоративну культуру НАУ, яка значною мірою, успадкована ще від радянських часів. Крім того,  Наглядова рада при університеті  діяла неефективно та її керівництво не сумлінно налагоджувало співпрацю з ректором НАУ.

Упродовж травня - серпня 2016 року відбувалися відкриті засідання, що транслювались у режимі онлайн. Під час засідань комісія МОН розглянула всі скарги і звернення громадян щодо Національного авіаційного університету. Члени комісії також вивчили відповіді адміністрації університету на ці звернення, довідки Державної інспекції навчальних закладів України та лист Державної фінансової інспекції України. Комісія дійшла висновку про незадовільну роботу керівництва та органів управління НАУ.

Комісія з перевірки скарг і звернень громадян, що надійшли до Міністерства освіти і науки України щодо Національного авіаційного університету, була створена наказом Міністерства від 06.05.2016 № 487.