A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Привітання з Днем Конституції України від Міністра освіти і науки України

Опубліковано 28 червня 2016 року о 13:00

 День Конституції – важливе свято, воно повертає нас обличчям до основ нашої держави, нагадує кожному про засадничі принципи, на яких вона побудована.

 Відповідно до 3 статті Конституції України «людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю» і що «утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави».

 На жаль, наш народ надто часто змушений був доводити, що ці цінності ми готові захищати будь-якою ціною, в тому числі й ціною власного життя.

 У преамбулі Конституції України сказано, що Верховна Рада України приймала Конституцію України від імені українського народу «усвідомлюючи при цьому відповідальність перед Богом та власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями». Це дуже важливі слова. Вони, як і сама Конституція – дороговказ для кожного сумлінного громадянина України.

Закликаю поважати і дотримуватися основного закону держави та щиро вітаю усіх українців з 20-річчям Конституції України!

 З повагою,

Міністр освіти і науки України                                                   Лілія Гриневич.