A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр привітала випускників Києво-Могилянської академії з отриманням дипломів

Опубліковано 28 червня 2016 року о 18:07

Урочиста ХХІІ конвокація та вручення дипломів випускникам Національного університету «Києво-Могилянська академія» відбулися 28 червня за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич. Серед почесних гостей цьогорічної церемонії були Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, екс-міністр освіти і науки України Сергій Квіт та голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» в Київській міській раді Сергій Гусовський.

«Могилянська спільнота твердо дотримується цінностей, які заклали її отці-засновники. Повага до особистості і гуманізм, креативність та інноваційність, демократизм і самоврядування, активна громадянська позиція і, звичайно, національна свідомість. На цих цінностях ґрунтується успіх Могилянки. Я спокійна за ваше майбутнє. Alma mater дала вам можливість взяти ті компетентності для життя, які дозволять вам бути успішними людьми. Так само я спокійна за майбутнє нашої країни. Ви були і залишаєтесь серед тих, хто відстоює Україну та її незалежність в найтяжчі часи. Як писав Іван Франко в Захарі Беркуті, «ми побідили нашим громадським ладом, нашою згодою і дружністю». І будемо перемагати далі. Назад шляху немає. Пам’ятайте, що ви є тим запобіжником, який не дозволить повернутися Україні в минуле», – зауважила у своєму вітальному виступі Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Довідково:

У 2016 році Національний університет «Києво-Могилянська академія» випустила 833 вихованця – 492 бакалаврів та 341 магістра. Під час церемонії конвокації також були вручені два дипломи доктора філософії.

Конвокація – від лат. convocare – скликати, збирати, запрошувати. В традиції Національного університету «Києво-Могилянська академія» так називається урочисте зібрання випускників, професорів та почесних гостей з нагоди завершення навчального року та вручення дипломів про закінчення навчання.