A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Літня школа «Безпека в Інтернеті»

Опубліковано 06 червня 2016 року о 15:47

Як безпечно та впевнено користуватися всіма перевагами Інтернету говорили педагоги під час Літньої школи «Безпека в Інтернеті», що відбувалася  30 травня - 3 червня 2016 року в місті Очакові Миколаївської області. Захід проводився в рамках проекту «Цифрове перетворення Миколаївської області» за підтримки Google Україна.

Шістдесят педагогів об’єдналися навколо теми організації безпечного навчання дітей у мережі Інтернет під час літньої школи. У роботі літньої школи також взяли участь представники районної, міської та обласної методичних служб та управлінь освіти. Тренінг складався з трьох модулів: «Захист середовища», «Мережева культура спілкування», «Безпека навчально-освітнього середовища в Google Apps for Education».

Ректор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти  Василь Шуляр звернувся до учасників із вітальним словом. Навчання розпочалося відеозустріччю з Наталією Гущиною, начальником відділу неформальної та інформальної освіти для дорослих, яка розповіла про сучасні тенденції освіти дорослих.

Програму літньої школи, зміст та навчальні матеріали розробили працівники Інституту модернізації змісту освіти разом з лідерами професійної освітньої спільноти GEG Ukraine. П'ятидений тренінг провели сертифікований тренер Google Наталія Саражинська, працівники відділу неформальної та інформальної освіти для дорослих: Артем Герман, завідувач сектору розвитку навичок мислення, спілкування та співробітництва та Олена Бурдун, методист вищої категорії сектору цифрової грамотності.

Педагоги познайомилися з інструментами, що допоможуть безпечному мандруванню веб-сторінками; навчилися підвищувати рівень безпеки свого облікового запису Google, використовувати засоби керування власними та дитячими даними, а також  захищати їх конфіденційність, керувати вмістом, який може переглядати сім’я в Інтернеті чи дитячий колектив у школі; ознайомилися з нормами культури спілкування в соціальних медіа.

На завершення літньої школи учасники презентували дорожню карту використання опанованих інструментів для захисту навчально-освітнього середовища.

За інформацією Інституту модернізації змісту освіти