A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Новобудови для дошкільнят

Опубліковано 24 травня 2016 року о 14:19

У селищі Ювілейне Дніпропетровської області у вересні цього року відкриється новий дитячий садок,запроектований з урахуванням сучасних будівельних, протипожежних та інших норм і вимог. Метою проекту було створення сучасного, комфортного середовища для перебування та розвитку дітей дошкільного віку.

Дошкільний навчальний заклад розраховано на 220 місць. У ньому передбачено великі за площею музичний та спортивний зали, ігротека. В спортзалі та ігротеці підлога із спеціального спортивного лінолеуму з поліпшеними експлуатаційними характеристиками. Навчальний процес відповідно до сучасних вимог та тенденцій в освіті забезпечать технічно обладнані навчальні кабінети: комп’ютерний (лінгофоний) кабінет, кімната образотворчого мистецтва, кабінет логопеда, соціального педагога, дитячого психолога, психологічного розвантаження, оздоровча соляна кімната та рекреаційний зимовий сад.

Одним із завдань Програми діяльності Уряду України визначено забезпечення доступності дошкільної освіти, розвиток мережі дошкільних навчальних закладів усіх форм власності. Адже, за оперативними даними регіональних органів управління освітою, черга на влаштування до дошкільних навчальних закладів становить понад 90 тисяч дітей.

Тож у всіх регіонах продовжується робота щодо створення додаткових місць для дітей у функціонуючих дошкільних навчальних закладах та за рахунок розвитку мережі дитячих садків шляхом відновлення діяльності закладів, що використовуються не за призначенням; введення в експлуатацію новобудов, сприяння приватним ініціативам з питань створення приватних дитячих садків.