A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Керівники міністерств закордонних справ України та Литви відвідали Маріупольський державний університет

Опубліковано 17 березня 2016 року о 17:03

16 березня 2016 року Маріупольський державний університет з візитом відвідали Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Антанас Лінкявічус та заступник Міністра закордонних справ України - керівник апарату Вадим Пристайко.

Ректор МДУ, професор, Почесний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов провів для гостей екскурсію університетом. Дипломати переглянули Інститут українсько-грецької дружби та елліністичних досліджень, бібліотеку елліністичних студій імені Константіноса Левендіса, Італійський культурний центр. Також відбулась зустріч високопосадовців з викладачами, співробітниками та студентами університету, до якої долучилися Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс та міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Під час зустрічі ректор МДУ зазначив, що візит представників литовського та українського МЗС свідчить, що незважаючи на складні умови, Маріуполь і Маріупольський державний університет продовжують жити, вчитися та працювати, залишаючись форпостом України на Південному Сході ??країни.

Міністр закордонних справ Литовської Республіки наголосив, що литовський народ вболіває за Україну і підтримує її євроінтеграційні прагнення.

Студенти МДУ мали можливість поставити питання Лінасу Лінкявічусу – зокрема, молодь цікавилася досвідом Литви у питаннях декомунізації, налагодження постачання енергоресурсів до країни, а також причинами вступу до Єврозони у кризовий період.

Візит керівництва міністерств закордонних справ України і Литви до МДУ є результатом ефективного міжнародного співробітництва університету. Вищий навчальний заклад активно підтримує європейський вектор розвитку України, беручи участь у численних міжнародних проектах, які фінансуються організаціями Євросоюзу. Зацікавленість у співпраці з литовськими колегами висловили і викладачі МДУ.  Лінас Лінкявічус зазначив, що він разом із Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом розгляне можливості втілення у життя перспектив щодо організації студентських та наукових обмінів між МДУ та литовськими ВНЗ.

Марюс Януконіс зауважив, що Литва активно співпрацює з Україною у науково-освітньому напрямку. У минулому році литовський Уряд виділив 40  стипендій на навчання за магістерськими програмами для української молоді. Загалом же наразі у Литві навчається близько 300 українських студентів.

За інформацією Маріупольського державного університету