A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Львівській політехніці відбувся фінал змагань з усного математичного рахунку «Прангіліме-2016»

Опубліковано 10 березня 2016 року о 09:10

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся фінал змагань з усного математичного рахунку «Прангіліме-2016». «Львівська політехніка» приймає майстрів усного рахунку вже вдруге, цього року до Львова прибули переможці змагань майже з усіх областей України.

В урочистому відкритті фінальних змагань взяв участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей. Заступник Міністра підкреслив, що така гра збагачує як учнів, так і вчителів. Павло Хобзей висловив сподівання, що у майбутньому число учасників змагань «Прангіліме» буде збільшуватиметься.

Після привітання учасники фінальних змагань попрямували до студентської бібліотеки, де розташовані комп'ютерні класи Навчально-інформаційного центру Львівської політехніки. А от вчителі, батьки вболівали за перебігом змагань у режимі онлайн.

Змагання проходили у різних вікових групах і номінаціях. Перші місця здобули: в номінації «Чомучки» - Микита Сопронов із Запоріжжя; в номінації «Дослідники» - Станіслав Дутка із міста Конотопа Сумської області; в номінації «Дівчата 7-11 клас» - Анастасія Михалевич із міста Стрия, що на Львівщині; в номінації «Хлопці 7-11 клас» - Ростислав Гарба із Самбірщини Львівської області; в номінації «Сеньйри-жінки» - Світлана Житарюк із Збаражчинни Тернопільської; в номінації «Сеньйори-чоловіки» - Степан Бугера, студент «Львівської політехніки».

Призерами національного фіналу змагань з усного рахунку «Прангіліме-2016» стали Дмитро Дубич (місто Кривий Ріг), Микита Поляков, (Солоненський навчально-виховний комбінат «Перлина»), Максим Царинський, (місто Сокаль), Ярослава Стець (місто Стрий), Віктор Шпаченко, тренер національної збірної «Прангліміне»,  Павло Такса (місто Вінниця), Анастасія Юрків (місто Стрий), Владислава Лохман (місто Ладижин), Станіслав Пастерніков (місто Львів), Анна Таран (місто Ладижин), Віталій Царинський, (село Угринів Сокальського району Львівської області). Всі вони отримали грамоти і пам'ятні подарунки.

Слід зазначити, що «міксіке» у перекладі з естонської означає «допитливий». Цим словом названо освітнє онлайн середовище, створене 1994 року у Естонській Республіці. «Прангіліме» - назва самих змагань з усного математичного рахунку, а також Прангіліме - острів в Естонії, на якому працює школа, директор якої започаткував вивчення азів арифметики і математики у формі гри. 

За інформацією Національного університету «Львівська політехніка»