A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи відвідав ХНУМГ імені О. М. Бекетова

Опубліковано 09 березня 2016 року о 15:21

4 березня 2016 року Харківський Національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова з офіційним візитом відвідав Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер.

Під час візиту Андреас Кіфер і керівництво Харківської обласної ради і Асоціації органів місцевого самоврядування в Харківській областізустрілися зі студентами, аспірантами та молодими науковцями університету. Також Генеральний секретар Конгресу презентував основні положенняЄвропейської Хартії місцевого самоврядування. Обговорювались питання взаємодії територіальних громад з органами місцевого самоврядування, досвід децентралізації в країнах Європейського Союзу та формування оптимальної моделі децентралізації д??я України з урахуванням європейського досвіду, а також перспективи розвитку економічного потенціалу Харківської області в напрямі євроінтеграції.

Андреас Кіфер наголосив на необхідності вивчення найкращих практик європейських країн з децентралізації та використанні існуючих успішних моделей, враховуючи особливості країни, її потреби та ментальність. Також він звернув увагу на туристичний потенціал Харківщини та перспективи розвитку області, як міжнародного транспортного хабу.

Нагадаємо, що Конгрес місцевих та Регіональних Влад є установою, що представляє місцеві та регіональні влади сорока семи держав-членів Ради Європи. Він складається з двох палат: Палати місцевих влад та Палати регіонів. Конгрес проводить свої пленарні засідання в Палаці Європи в Страсбурзі, де знаходиться його постійний секретаріат. Конгрес був заснований в 1994т році і зараз є невід'ємною частиною Ради Європи. Функціонування Конгресу забезпечується Секретаріатом, очолюваним Генеральним секретарем, що обирається Конгресом терміном на 5 років з можливістю переобрання. Місцем роботи Секретаріату є Палац Європи у Страсбурзі, Франція.

За інформацією ХНУМГ ім. О.М. Бекетова