A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт привітав учасників ХIV Крайового Пластового З’їзду

Опубліковано 05 грудня 2015 року о 09:29

Дорогі пластуни, друзі та подруги!

Вітаю Вас на ХIV Крайовому Пластовому З’їзді!

Мета Пласту – виховання «доброго громадянина, провідника суспільства» є  спільною ціллю всієї освітянської спільноти. Тисячі молодих людей пройшли у ваших лавах вишкіл мудрості, шляхетності й відваги. На сьогодні кількість пластунів сягає 7000 членів у всіх регіонах України та ще біля 5000 в світі. Саму ж організацію заслужено вважають найбільшою українською молодіжною, а також найбільш ефективною виховною організацією на всьому пострадянському просторі.

Більше ніж 100 років діяльності Пласту, створеного когортою найкращих українських освітян, зокрема – мало хто про це знає – при активній участі легендарного нині педагога і громадської активістки Софії Русової! Присягнувши на вірність Богові і Україні, ви завжди були і залишаєтесь осередком, що формував дух провідників УПА – Степана Бандери, Романа Шухевича, Василя Кука, Української Церкви – митрополита Любомира Гузара, єпископа Бориса Гудзяка, економіста і мецената Богдана Гаврилишина, співачки Квітки Цісик і письменниці Ірини Вільде. Ваші вихованці завжди були у лавах найзнаменіших подій в історії України останнього століття.

Як і 100 років назад, ви зберігаєте вірність своїй Присязі, першими вийшли на Революцію Гідності. Більше 100 пластунів добровільно взяли зброю в руки і стали на захист рідної землі в зоні АТО. Вічна пам'ять чотирьом пластунам, які загинули у цій війні героями, як і більше 500 їх попередників упродовж визвольних змагань 20 століття. Серед вас тисячі волонтерів, сумлінних працівників, активних студентів, які роблять все, що в їхніх силах, для становлення і розвитку України.

Сьогодні важлива подія в діяльності Національної Скаутської Організації України – Пласт. На крайовий з'їзд зібрались 120 найактивніших представників організації з усіх куточків України.

Зичу вам плідної роботи, енергії юності та мудрості досвіду, товариської атмосфери, здобутків у теперішній і подальшій праці, натхнення й наполегливості у здійсненні намірів і планів. Щоб вже у найближчому часі активні пластові курені діяли в кожному місті, а гуртки – у кожному селі.

Вітаю вас пластовим СКОБ! Нехай Сила тіла, Краса вчинку, Обережність молодечого запалу та Бистрота розуму будуть вашими незмінними ознаками.

Слава Україні!

З повагою,

Міністр освіти і науки України                                           Сергій Квіт