A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Усе буде по-білому – відкрито реєстрацію на Четверту національну (не)конференцію EdCamp Ukraine 2018

Опубліковано 23 березня 2018 року о 16:08

800 учасниць і учасників зберуться 2 і 3 липня в Харкові на подію року для вчительства України –  EdCamp Ukraine 2018. Традиційно тут основоположними будуть незалежність і ініціативність педагогів, створення горизонтальних зв'язків між ними, обмін досвідом та ідеями. 

Цього року магістральна тема (не)конференції – навчання, ґрунтоване на цінностях. 

Кількість місць обмежена. Конкурсний відбір проходитиме за результатами заявок та телефонних інтерв'ю, але за простими критеріями: мотивація до змін і бажання не тільки вчитися, а й ділитися знаннями, готовність до відкритого обміну педагогічним досвідом, співпраці й вирішення загальних завдань.

Подати заявку на участь у Четвертій національній (не)конференції можна за посиланням http://bit.ly/applyedcampukraine2018 до 23:59 20 квітня 2018 року. 

В EdCamp Ukraine упевнені, що професійні якості визначаються рисами особистісними, а ті, своєю чергою, спираються на вибір життєвих принципів кожною і кожним з нас. Неможливо навчити інших тому, чим ми самі не володіємо. 

Але як на практиці відмовитися від усього, в широкому розумінні, токсичного і обрати екологічне – мислення, взаємини, викладання і зрештою – життя? Реформа освіти набирає обертів, і щоб забезпечити сталість Нової української школи, не менш важливо розуміти і обговорювати, яким є ціннісне підґрунтя цих змін.

Брати чи віддавати? Хто має нести відповідальність? Як зберігати спокій і діяти рішуче? Від чого залежить наше щастя? Чому розуміння себе призводить до свободи? З чого складається гідність? Терпіння – це сила чи слабкість? Що забезпечує легкість? Здаватися хорошою людиною чи бути нею? 

Відповіді на ці та інші запитання всі учасниці й учасники  разом шукатимуть протягом двох днів.

А допомагатимуть їм у цьому експерти не лише з України, а й з багатьох країн світу. Зокрема, вже запрошені:

•Хадлі Фергюсон (США), виконавча директорка The EdCamp Fundation, одна з тих 11-ти педагогів, які у 2010 році заснували EdCamp,

•Малала Юсуфзай (Пакистан/Велика Британія), нобелівська лауреатка Премії миру, пакистанська правозахисниця, яка виступає за доступність освіти для жінок в усьому світі,

•Кейт Робінсон (Велика Британія), донедавна головна редакторка платформи інновацій в освіті HundrED, а наразі як директорка Nevergrey допомагає розвиватися соціальним підприємствам, помічниця і донька Кена Робінсона,

•Еса Сінівуорі й Кайсу Хелмінен (Фінляндія), фінські педагоги з Lumo Education, які практикують співучителювання і втілювали разом з EdCamp Ukraine експеримент «Змінитися за 7 днів»,

•Річ Кзиз (США), завзятий едкемпер, який апробував і зібрав в одну книгу (The four o’clock faculty) найефективніші техніки підвищення кваліфікації для педагогів,

•Біргі Лоренц (Естонія), учителька інформатики і дослідниця у Талліннському технологічному університеті.

Особливістю формату (не)конференцій у форматі EdCamp є те, що частина програми формується не заздалегідь, а у перший день – залежно від запитів та зацікавленості самих учасниць і учасників. На таких сесіях – а їх відбудеться понад 50 – діляться досвідом чи пропонують теми для обговорення самі педагоги.

Крім експертних і учительських сесій та традиційних інтерактивних елементів оранізаторська команда підготувала і низку нових родзинок програми – соціальний експеримент «Коло освітянської взаємодопомоги», арт-лабіринт освітянських мрій, встановлення вчительством рекорду на найбільшій площі України.

На події презентують і результати опитування про підвищення кваліфікації педагогів та дискусійного обговорення критичних точок реформи на регіональних (не)конференціях, відбудуться відкриті уроки у збірному 10 класі, стартують наступні хвилі програм регіональних (не)конференцій «ЕдКемп у коробці 4.0», «ЕдМандри» до різних країн світу за успішними освітніми кейсами і продовження українсько-фінського експерименту «Змінитися за 7 днів».

Також виключно учасницям і учасникам EdCamp Ukraine 2018 запропонують затриматися у Харкові на день, щоб узяти участь у так званому «Після-EdCamp» – низці практикумів від Осередку навчання освітян упродовж життя «Біла ворона». Якщо на власне (не)конференції є чудова можливість розширити світогляд, розвиваючись горизонтально, то Після-EdCamp – найкращий формат для вертикального розвитку, оскільки дає змогу глибше «пірнути» в теми, які зацікавили особливо.

Сайт (не)конференції для шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2018: http://bit.ly/edcampukraine2018.