A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Урядове рішення сприятиме розвитку учнівського та студентського спорту в Україні

Опубліковано 10 січня 2023 року о 17:05


Сьогодні, 10 січня 2023 року, під час чергового засідання Уряду підтримано проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2013 р. № 866 та від 16 жовтня 2014 р. № 630».

Метою прийняття акта є погодження з чинним законодавством нормативно-правових актів Міністерства освіти і науки України, зокрема Положення про Міністерство освіти і науки України, а також Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фізичної і спортивної підготовки учнівської та студентської молоді. 

Також необхідно врегулювати напрями здійснення видатків за бюджетною програмою «Фізична і спортивна підготовка учнівської та студентської молоді».

Міністерством освіти і науки України вносяться зміни у звʼязку зі зміною місця проведення у 2023 році чемпіонату світу з футболу серед учнів та Всесвітньої гімназіади із зимових видів спорту.

Реалізація проєкту акта позитивно впливатиме на популяризацію фізичної культури і спорту, подальший розвиток учнівського та студентського спорту в Україні, а також поліпшення іміджу України на міжнародній арені.

Нагадаємо, Уряд схвалив Стратегію впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року.