A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд здійснив перерозподіл видатків для модернізації ЄДЕБО та видання підручників для осіб з ООП

Опубліковано 07 червня 2022 року о 20:05


Сьогодні, 7 червня 2022 року, на черговому засіданні Уряду прийнято рішення щодо перерозподілу видатків у сфері освіти.

Зокрема ухвалено розпорядження КМУ щодо перерозподілу деяких видатків державного бюджету, що передбачені Міністерству освіти і науки на 2022 рік для фінансового забезпечення модернізації Єдиної державної електронної бази з питань освіти та забезпечення видання підручників для осіб з особливими освітніми потребами, які навчаються в закладах загальної середньої освіти.

«Попри складну ситуацію в Україні через агресію російської федерації, нам вдалося завершити 2021/2022 навчальний рік. Зараз працюємо над проведенням прозорої вступної кампанії та готуємося до безпечного очного освітнього процесу в наступному навчальному році», – зазначив Сергій Шкарлет. 

За словами Міністра, для успішного проведення вступної кампанії згідно з Правилами прийому до закладів фахової передвищої та вищої освіти питання модернізації програмного забезпечення ЄДЕБО було нагальним. 

Також прийнято рішення про видання унікальних в системі засобів корекційного навчання та виховання підручників для осіб з ООП, що є необхідною умовою для здобуття ними освіти.

«Коштом перерозподілу передбачено видання майже 5 тис. підручників шрифтом Брайля та 50 тис. підручників для осіб з особливими освітніми потребами, які навчаються у ЗЗСО», – повідомив у телеграм-каналі Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, завершується перший етап підтвердження участі в основній сесії НМТ.