A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд затвердив перелік із 32 науково-технічних розробок на 35 млн грн

Опубліковано 12 серпня 2022 року о 15:55


Сьогодні, 12 серпня 2022 року, на засіданні Уряду ухвалено проєкт розпорядження КМУ «Про затвердження переліку науково-технічних (експериментальних) розробок в рамках виконання державного замовлення на найважливіші науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію у 2022 році».

Міністерство освіти і науки щорічно формує на конкурсних засадах перелік науково-технічних (експериментальних) розробок в межах виконання державного замовлення. Цей перелік затверджується Кабінетом Міністрів України відповідно до ЗУ «Про наукову і науково-технічну діяльність». 

Документом передбачається затвердити перелік з 32 науково-технічних розробок, загальний обсяг фінансування яких у 2022 році становить 35 055,6 тис. грн.

Науково-технічні (експериментальні) розробки спрямовані на отримання науково-технічного (прикладного) результату, доведеного до стадії практичного використання, для забезпечення розвитку економіки, суспільства, зміцнення національної безпеки на основі використання наукових та науково-технічних досягнень, зокрема шляхом розроблення технологій подвійного призначення.

Прийняття проєкту акта позитивно впливатиме на сферу наукової і науково-технічної діяльності в цілому, оскільки сприятиме реалізації державної політики у цій сфері та дасть можливість профінансувати за рахунок коштів державного бюджету розробки для задоволення пріоритетних державних потреб. 

Нагадаємо, Уряд ухвалив проєкт ЗУ «Про інноваційні парки».