A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд виділив ще 10 млн грн на добудову нового корпусу Острозької академії – загальні інвестиції наразі становлять 85 мільйонів гривень

Опубліковано 01 березня 2019 року о 17:51

Уряд додатково виділив 10 млн грн на добудову нового корпусу Національного університету «Острозька академія». Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування зі студентами та викладачами Академії у межах міжнародної дискусійної платформи «Острог Forum 2019» сьогодні, 1 березня 2019 року. Він відвідав заклад разом з Міністром освіти і науки Лілією Гриневич.

Будівництво нового корпусу було призупинено з середини 1990-х, але за останні 2 роки за підтримки Уряду активно відновлене знову. 2017-го на добудову виділили 15 млн грн, торік – вже 60 млн і цьогоріч ще 10.

Виступаючи на форумі, Володимир Гройсман зазначив:

«Якщо проаналізувати нашу історію, то ми мали дуже багато випробувань і складних часів, поряд з якими були й великі можливості, які, на превеликий жаль, не завжди використовували. Для нас має стати національною ідеєю – побудувати успішну, заможну, сильну державу».

За словами Прем’єр-міністра, добробут країни великою мірою залежить від якості освіти, тому він вважає виправданими використання нових підходів до освітньої системи – від дитячих садочків до вищої школи.

Своєю чергою Міністр освіти і науки Лілія Гриневич відзначила актуальність тематики «Острог Forum-2019», а саме взаємодію економіки та освіти як базову складову національної безпеки України:

«Останній звіт Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) 2015 року продемонстрував, що є чітка, абсолютно пропорційна кореляція між темпом економічного зростання і якістю системи освіти. Сінгапур має систему шкільної освіти №1, адже має високо розвинену економіку. Естонія, ближча до нас країна, у цьому рейтингу на сьомому місці, сусідня Польща – на 11-му, Україна зараз – на 37-му. Але я впевнена, що ми будемо йти вперед, адже ми здійснюємо дуже важливі реформи, зокрема освіти».

Нагадуємо, що Уряд розподілив і направив в області 1,215 млрд гривень на навчання вчителів та закупівлю обладнання для першокласників, які навчатимуться у школі в межах реформи Нова українська школа у 2019-2020 навчальному році.