A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд ухвалив проєкт ЗУ «Про інноваційні парки»

Опубліковано 09 серпня 2022 року о 15:45


Сьогодні Урядом ухвалено проєкт Закону України «Про інноваційні парки», який розробило Міністерство освіти і науки України з метою визначення правових та організаційних засад створення і функціонування інноваційних парків на території України для забезпечення розвитку економіки України інноваційним шляхом.

Доцільність прийняття законопроєкту обумовлена необхідністю законодавчо врегулювати функціонування інноваційних парків в Україні, розвиток мережі інноваційної інфраструктури та взаємодії її елементів.

Українська економіка нині потребує системних зрушень у сфері інноваційної діяльності, що повинні бути спрямовані на створення умов для розвитку інноваційної екосистеми, поєднання наукового та промислового потенціалу, активізацію міжнародної співпраці у сфері інноваційної діяльності, забезпечення трансферу технологій і комерціалізації наукових результатів, збільшення обсягу інноваційної продукції та реалізації продукції з високою прибутковістю.

Законопроєкт пропонує:

  • вдосконалити законодавчу базу у сфері інноваційної діяльності та систематизувати різні види парків;
  • визначити мету, завдання та функції, а також послуги, які можуть надаватись інноваційними парками;
  • створити сприятливі умови для провадження інноваційної діяльності інноваційними парками;
  • визначити чіткий механізм щодо державної політики у сфері розвитку інновацій, підтримки та стимулювання інноваційної діяльності шляхом визначення видів фінансової підтримки, що може надаватись інноваційним паркам.

Нагадаємо, МОН і Кембриджський університет підписали угоду про трансформацію освіти для українських дітей, які вимушено перебувають за межами країни.