A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд Словаччини надає 8 стипендій на навчання словакам, які проживають в Україні - заявки приймаються до 30 травня

Опубліковано 16 квітня 2020 року о 11:52

Словаки, які проживають в Україні, можуть податися на отримання стипендій у вишах Словаччини. Уряд цієї країни виділив 8 стипендій, з яких 7 для навчання за бакалаврськими/магістерськими програмами та 1 - за докторантською.

Заявки на отримання стипендії разом з необхідними документами подаються в електронній формі до 30 травня 2020 року.

Для поданчі електронної заявки кандидат має зареєструватися на порталі https://www.vladnestipendia.sk/en/, де розміщена інструкція щодо заповнення та подання заявки. Технічну підтримку можна отримати за номером телефону: 421 907 551 404 або написавши лист на e-mail: [email protected].

Однією з умов отримання стипендії на стандартний курс освіти є володіння словацькою мовою на необхідному рівні та прийняття на навчання за обраною спеціальністю до публічного вишу в Словаччини.

Для вивчення словацької мови стипендіати мають можливість отримати річну стипендію на проходження інтенсивного курсу словацької мови та фахових предметів. Він проходитиме у Відділенні мовної та фахової підготовки Центру подальшої освіти Братиславського Університету ім. Коменського (докладніше тут: www.cdv.uniba.sk).

Комісія Міністерства освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки розглядатиме подані заявки згідно з такими вимогами:

  • номінація краянської організації з України;
  • успішність впродовж усього попереднього періоду навчання в закладах загальної середньої та вищої освіти – середній бал до 4,00 з 5,00 або ж 8 з 10 (80 %);
  • обрана спеціальність.

Заявники, які пройдуть відбір, мають особисто пред’явити або надіслати Департаменту міжнародного співробітництва та європейських справ Міністерства освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки оригінали документів, що були надіслані електронною поштою. Без пред’явлення документів є неможливою виплата стипендії.

Докладна інформація щодо розмірів стипендії та інших фінансових умов є в інформаційному бюлетені.