A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд підтримав запровадження Національної премії імені Бориса Патона

Опубліковано 31 березня 2021 року о 15:38


Сьогодні, 31 березня 2021 року, Урядом схвалено законопроєкт «Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про державні нагороди"», який стосується  перейменування Державної премії України в галузі науки і техніки в Національну премію імені Бориса Патона. 

Проєкт законодавчих змін спрямовано на увічнення пам’яті академіка Бориса Патона, а також відзначення на державному рівні діячів науки за значний внесок у розвиток вітчизняної наукової сфери.

Борис Патон – державний та громадський діяч, Президент Національної академії наук України, директор Інституту електрозварювання імені Є. О. Патона Національної академії наук України, Герой України, академік. Помер на 102-му році життя 19 серпня 2020 року.

Проєкт акта розроблено Міністерством освіти і науки за ініціативи Президента України щодо увічнення пам’яті Героя України, видатного українського вченого та організатора науки Бориса Патона.

Відповідно до Регламенту Кабінету Міністрів, законопроєкт буде переданий до Верховної Ради України.

Нагадаємо, команда МОН працює над інтеграцією науково-інноваційної системи України до Європейського дослідницького простору.