A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд деталізував умови роботи комісії МОН для розподілу субвенції на програму «Спроможна школа для кращих результатів»

Опубліковано 04 серпня 2021 року о 15:19


Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції на реалізацію програми “Спроможна школа для кращих результатів”. Відповідне рішення ухвалено Урядом сьогодні, 4 серпня 2021 року. 

Зміни деталізують роботу комісії МОН, що створена для розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми “Спроможна школа для кращих результатів” та створення безпечного (інклюзивного) освітнього середовища у закладах загальної середньої освіти.

Зокрема, зміни передбачають, що під час засідання комісії її члени можуть надавати зауваження та пропозиції до проєктів, поданих обласними, Київською міською державними адміністраціями, а також подавати додаткові проєкти на розгляд комісії. Водночас на засідання комісії, на якому розглядаються додаткові проєкти, можуть запрошуватися представники відповідних державних адміністрацій.

За результатами розгляду узагальнених переліків проєктів, поданих обласними, Київською міською держадміністраціями, та додаткових проєктів, поданих членами комісії, комісія відбирає проєкти, що відповідають Порядку та умовам надання субвенції, і формує пропозиції щодо їх погодження.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації та МОН цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів. На це виділено 980 млн грн в межах додаткового фінансування в 1 млрд гривень на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.