A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уроки від спортсменів, музикантів, юристів та журналістів: у сумській школі провели низку воркшопів у межах акції “Урок від метра”

Опубліковано 10 жовтня 2019 року о 13:26

У сумській школі №12 провели акцію “Урок від метра”, під час якого уроки учням викладали досвідчені фахівці низки професій. Серед них — журналіст, юрист, актриса театру, музикант, спортсменка тощо. Захід відбувся з нагоди Дня працівника освіти, який відзначається на початку жовтня.

Як і торік, гостем заходу став журналіст Дмитро Будянський. Він провів урок з ораторського мистецтва для десятикласників і, серед іншого, розказав їм про власні методи опанування навичок красномовства. Юристка Світлана Запара провела з одинадцятикласниками інтерактивну гру “Your Law Career”, де докладно розповіла про особливості цієї професії.

Музикант Євген Джулай на один урок приміряв на себе роль учителя музичного мистецтва. Фіналіст телепроєкту “Шанс” виконав для школярів кілька пісень та відповів на їхні запитання щодо кар'єри артиста. Для учнів молодшої школи співзасновниця місцевого театру Тетяна Нянькіна провела театральний воркшоп.

Що таке естетичне виховання і чому воно є важливим для сучасної молоді учням восьмого класу розповіла авторка проєкту “Школярка-панянка” Ксенія Блюмська-Данько. А срібна призерка Олімпійських ігор 1998 року в Нагано, чемпіонка Європи з біатлону Олена Петрова провела для школярів урок фізкультури. Спортсменка організувала для учнів майстер-клас зі стрільби з гвинтівки, давши можливість кожному спробувати себе у ролі справжнього біатлоніста.

Нагадаємо, що для житомирських школярів придбали 20 нових автобусів.