A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Упровадження безпеки руху на велосипеді у шкільну освіту: ІМЗО та U-Cycle підписали меморандум про співпрацю

Опубліковано 23 квітня 2022 року о 18:45


Задля інтеграції навчання з безпеки руху в українську шкільну освіту ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» і U-Сycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») підписали меморандум про співпрацю строком на один рік.

Партнерська співпраця дозволить розробити національну політику про освіту з безпеки дорожнього руху для ЗЗСО, сприятиме підготовці навчальних матеріалів, а також запровадженню навчання веломенторів серед поліцейських, вчителів та велоактивістів для реалізації пілотної кампанії «Велосипедом до школи». Ці заходи сприятимуть ефективному захисту дітей та підлітків на велосипедах та розвитку сталої міської мобільності для українських міст та громад. 

Довідково

U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») — експертна громадська організація, яка з 2007 року адвокатує велоінфраструктуру, популяризує велотранспорт і підвищує безпеку руху в Україні. У партнерстві з ChildFund Deutschland за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини U-Cycle реалізує проєкт «Впровадження освіти з безпеки руху на велосипеді в українських школах. Сприяння сталій мобільності та покращенню безпеки дорожнього руху для дітей та молоді в Україні». У межах цього проєкту експерти U-Cycle розробляють навчальну програму для учнів 1-12 класів ЗЗСО.