A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«УніверCheck»: другий сезон проєкту Олександра Педана про українські ЗВО

Опубліковано 30 січня 2023 року о 16:45


На ютубі вийшов другий сезон програми «УніверCheck», ведучим якого є Олександр Педан.

Мета проєкту – познайомити випускників з найрізноманітнішими університетами, а також показати професійні перспективи, які молодь отримає, залишившись навчатися в Україні. 

Завдання проєкту – стимулювати абітурієнтів самостійно обирати навчальний заклад, дати їм ту інформацію, яку вони не знайдуть на офіційних сайтах, убезпечити від витрачених чотирьох років на спеціальності, в якій себе не бачать, і, навпаки, допомогти обрати бажану професію.

У другому сезоні команда проєкту вирішила зробити акцент на професіях, відвідавши заклади вищої освіти, де гартуються майбутні правоохоронці та рятувальники, архітектори та ремісники, політологи та IT-фахівці. 

«У виборі університету потрібно відштовхуватися від того, ким ти хочеш працювати у майбутньому. Якщо поліцейським, то ти шукаєш відповідний ЗВО, а не йдеш у той, що навпроти твого дому», – каже Олександр Педан.

Також у новому сезоні підібрані професії, які у післявоєнному майбутньому матимуть попит і будуть високооплачуваними. 

Співведучою Олександра Педана є його старша донька Лера. Нагадаємо, у першому сезоні дівчина шукала заклад, зокрема, і для себе, і завдяки проєкту знайшла його. Зараз вона є студенткою спеціальності «соціологія» Українського католицького університету, що у Львові. 

«Я не так давно студентка, лише минулого року вступила і добре знаю, як нелегко одинадцятикласникам, особливо в період війни, обрати університет. Можливо, мій досвід допоможе комусь та надихне», – каже донька телеведучого Валерія Педан. 

Крім корисної освітньої інформації, другий сезон «УніверСheck» буде наповнений веселими пригодами ведучих, які разом зі студентами-рятувальниками гаситимуть пожежу, а зі студентами-правоохоронцями побувають на затриманні майже справжнього злочинця.