A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українським учням у Польщі, Німеччині та Італії створено необхідні умови для навчання – результати моніторингових візитів

Опубліковано 29 квітня 2022 року о 11:00


26 квітня 2022 року завершився моніторинговий візит членів Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану до країн ЄС. У роботі моніторингової групи взяла участь заступник Міністра освіти і науки України Віра Рогова.

У межах останнього моніторингового візиту українська делегація зустрілася з представниками Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ Італії та Верховним комісаром із питань неповнолітніх.

Під час зустрічі обговорювалися питання обліку дітей, які перемістилися на територію Італії в результаті російської агресії та ведення бойових дій на території України, а також недопущення порушення прав дітей (на проживання, здобуття освіти та забезпечення медичними послугами).

Моніторинг переміщення українських дітей дозволяє своєчасно приймати рішення щодо захисту прав дітей, організації освітнього процесу та забезпечення здобувачів необхідними технічними засобами.

Незважаючи на розбіжності в законодавстві України та Італії, підходи до забезпечення прав дітей залишаються єдиними – українські діти в Італії мають такі ж права, що діти з Євросоюзу. Для забезпечення прав дітей з України долучаються різні державні органи, громадські та міжнародні організації.

Результати моніторингового візиту до Польщі, Німеччини та Італії свідчать про створення всіх умов для дітей, які тимчасово переміщені за кордон. Діти забезпечені необхідними засобами для навчання та продовжують здобувати освіту відповідного рівня. Учні залучаються до освітнього процесу як у закладах освіти за кордоном, так і в закладах України (дистанційно).

Нагадаємо, Vodafone приєднується до ініціативи МОН і надає безкоштовний доступ до сервісів і застосунків для навчання та роботи онлайн.