A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українським студентам-медикам і практикуючим лікарям надано безкоштовний доступ до медичних ресурсів Elsevier

Опубліковано 11 березня 2022 року о 16:48


Прагнучи надати інформаційну підтримку медичній спільноті України в умовах розв’язаної РФ війни, компанія Elsevier відкрила українським фахівцям у галузі медицини безкоштовний доступ до електронних платформ наукової інформації ClinicalKey, Complete Anatomy та Osmosis.

«Elsevier робить безкоштовний доступ до кількох своїх інструментів і медичних освітніх платформ для підтримки студентів-медиків, лікарів і медичних працівників з України», – зазначається в повідомленні компанії.

Для забезпечення зручного доступу українських користувачів до цих ресурсів створено україномовний розділ «Медична підтримка України», в якому опубліковано інформацію про зазначені бази даних та інструкції щодо отримання доступу. У розділі подаються довідкові матеріали та навчальні відео про можливості використання інформаційних ресурсів у науковій діяльності та навчанні, а також для потреб лікування пацієнтів.

Враховуючи ситуацію в Україні, фахівці компанії підготували простий і зручний алгоритм доступу.

У разі виникнення проблем із налаштуванням доступу, слід звертатися до служби підтримки компанії Elsevier, електронні адреси якої можна знайти на порталі.

Довідково

ClinicalKey – база даних клінічних знань для медичних працівників і студентів. ClinicalKey надає доступ до провідних повнотекстових довідників і журналів, містить інформацію про ліки, відеоматеріали, практичні рекомендації тощо.

Complete Anatomy – найдосконаліша в світі платформа 3D анатомії, яка використовується фахівцями зі всього світу для розуміння складних анатомічних структур.

Osmosis – медична освітня платформа, що використовується студентами-медиками, лікарями та особами, які доглядають за пацієнтами. Платформа пропонує користувачам зрозумілий, інформативний і цікавий навчальний контент. Бібліотека Osmosis складається з понад 2 тисяч відео, які охоплюють патологію, фізіологію, фармакологію та клінічну практику, а також містить відповідні запитання, картки та примітки.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет провів зустріч із Міністром національної освіти, молоді та спорту Французької Республіки.