A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські вчені працюють над розвитком глобальних енергетичних технологій майбутнього

Опубліковано 24 жовтня 2022 року о 15:50


20 жовтня 2022 року відбувся «Euratom NCP in Ukraine Workshop 2022», присвячений участі України у програмі ЄС із досліджень та навчання Європейської спільноти з атомної енергії, комплементарної до рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

У заході взяли участь понад 50 представників української науково-інноваційної спільноти, діяльність яких дотична до напрямів роботи програми Євратом, зокрема до сфери ядерних та термоядерних досліджень. Серед учасників були представники Міністерства освіти та науки України, Офісу підтримки вченого, наукових установ та закладів вищої освіти, приватних та державних виробничих підприємств, а також проєкту з підтримки європейських НКП Євратом «NetEuratom».

Відеозапис заходу можна переглянути за посиланнями:

Під час воркшопу було представлено:

  • результати участі України за всіма напрямами програми «Horizon 2020»;
  • інформацію про можливості програми «Horizon Europe»;
  • ініціативу МОН щодо створення Національного порталу міжнародного науково-технічного співробітництва;
  • розроблення низки нормативно-правових актів щодо імплементації Угоди між Україною, з одного боку, і Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії, з іншого боку, про участь України у Рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021 - 2025), комплементарній до Рамкової програми з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Протягом воркшопу «Euratom NCP in Ukraine Workshop 2022» обговорили окремі проєкти програми Євратом, що реалізуються українськими організаціями та до яких можуть долучитися українські вчені.

Також були розглянуті питання впливу воєнного стану в Україні на виконання проєктів, приклади підтримки ЄС українських вчених.

Зазначимо, нині українські організації продовжують виконання 15 проєктів за програмою Євратом в межах програми «Горизонт 2020». Розпочато виконання 8 проєктів у межах програми «Горизонт Європа».

Нагадаємо, 26 жовтня відбудеться спеціалізований вебінар для України «Організація онлайн-навчання закладами вищої освіти».