A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські учні здобули “золото” та “срібло” на Міжнародній олімпіаді з екології в Кенії

Опубліковано 12 квітня 2018 року о 11:15

Українська команда виборола 2 медалі - золоту та срібну - на Міжнародній олімпіаді з екології, яка проходила 4-11 квітня 2018 року в Кенії. Загалом на конкурсі було представлено понад 220 учнівських робіт з різних країн світу.

Команду України представляв Валентин Фречка, учень 11-го класу Сокирницької загальноосвітньої школи Закарпаття, та Вячеслав Анцибор, учень 11-го класу Політехнічного ліцею НТУ “КПІ” з Києва.

Валентин Фречка здобув “золото”, презентувавши проект “Технологія виготовлення eco friendly паперу з опалого листя”. У ньому хлопець пояснює, як можна робити папір з листя різних видів дерев.

“Широке застосування проекту допоможе покращити целюлозно-паперову промисловість, а також дасть можливість утилізувати опале листя з найменшою шкодою для навколишнього середовища. Використовувати такий папір можна для еко-пакетів або для друку на принтері”, - розповів Валентин Фречка.

Вячеслав Анцибор виборов срібну медаль за проект “Використання альтернативного джерела живлення та нової системи його охолодження для напівпричепів-рефрижераторів”.

Нагадаємо, що українська учнівська команда здобула 3 золоті медалі на конкурсі наукових розробок у Китаї