A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські школярі здобули 5 медалей на Всесвітній літній Гімназіаді у Марокко

Опубліковано 05 травня 2018 року о 15:14

На Всесвітній літній Гімназіаді збірна команда українських школярів наразі здобула 5 медалей - 1 “золото” , 2 “срібла” та 2 “бронзи”. Загалом на Гімназіаді за перемоги змагаються 122 спортсмени-школярі з України. Змагання триватимуть до 9 травня у м. Марракеш (Королівство Марокко).

“Українські школярі показують хороші результати на змаганнях. І це свідчить не тільки про гарну спортивну підготовку, а й про бажання дітей гідно представляти нашу країну на міжнародних заходах, доводити першість та бути кращими. Переконаний, що з такою молоддю нам вдасться досягти значних результатів у спорті”, - зазначив заступник Міністра освіти і науки Роман Греба.

Члени української збірної виступають у 17 видах спорту: бокс, легка атлетика, вільна боротьба, художня гімнастика, фехтування, дзюдо, теніс, петанк тощо. Найбільш укомплектованою є команда з боксу - близько 20 учасників.

Наразі серед переможців української збірної:

  • Катерина Буденко - золота медаль у фехтуванні (рапіра);
  • Руслан Хасанов - срібна медаль у фехтуванні (шпага);
  • Аліна Полозюк - срібна медаль у фехтуванні (рапіра);
  • Дарина Гонцова  - бронзова медаль у фехтуванні (шабля);
  • Іван Прудіус - бронзова медаль у дзюдо (вагова категорія до 60 кг).

Нагадаємо, що 2 травня у Марокко стартувала XVII Всесвітня літня Гімназіада, яку проводить Міжнародна федерація шкільного спорту. Позмагатися за медалі приїхали понад 4 тис юнаків та дівчат з усього світу.

Також раніше Міжнародна федерація студентського спорту затвердила рішення провести  у 2022 році міжнародний Форум в Києві.