A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські школярі, які беруть участь у Всесвітній гімназіаді-2022, прибули до Франції

Опубліковано 14 травня 2022 року о 11:55


Учора, 13 травня 2022 року, українських спортсменів вітали в Єлисейському палаці в Парижі. Слова підтримки від президента Міжнародної федерації учнівського спорту Лорана Петринки та директора Французької учнівської спортивної федерації, олімпійського чемпіона з гандболу Олів’є Жиро почула молодь, що приїхала для участі у найбільшому міжнародному мультиспортивно-просвітницькому заході для школярів 16-18 років – Всесвітній гімназіаді-2022.

На урочистій зустрічі виступив президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба. Він подякував французькій стороні за підтримку України та відзначив, що участь у Гімназіаді – це можливість для української молоді показати здібності та завести нові знайомства. Учасників Гімназіади привітали Фабіан Кану, чемпіон з дзюдо, директор INSEP, та Орел’єн Доне, представник ГО «ACTED», яка організувала переїзд комфортабельними автобусами для українських спортсменів.

У межах підготовки до змагань Гімназіади-2020 відбулась зустріч тренерів із настільного тенісу. Українка Оксана Шкурей обмінялась досвідом з французькою колегою Флорентинею Біхан, для школярів провели мінітурнір, який завершився з рівним рахунком.

Комітет з фізичного виховання та спорту МОН висловлює подяку Міністру освіти Франції Жану-Мішелю Бланкер та президенту Міжнародної федерації учнівського спорту Лорану Петринці за організацію дозвілля для українських спортсменів. 

Нагадаємо, українські школярі взяли участь у 25-му Чемпіонаті світу з кросу.