A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські школярі вибороли “срібло” та “бронзу” на спортивних змаганнях World Esports School Championship

Опубліковано 19 листопада 2019 року о 12:40

Дві українські команди – Phantom Troup та Masdaa – посіли призові місця на Міжнародних спортивних змаганнях серед школярів ISF World Esports School Championship. Цього року в них змагалися учасники з 5 країн світу – Китаю, Грузії, Німеччини та Польщі. Фінал турніру та нагородження переможців відбулось у Києві.

“Особливістю Esports School Championship є те, що на них поєднуються змагання з електронних дисциплін (кіберспорт) та фізичні активності. Серед них – аерохокей, руханки, лазертаг, скеледром, пейнтбол тощо. Взяти участь у заході можуть школярі віком від 14 до 19 років”, – розповів заступник Міністра освіти і науки Максим Ярмистий.

У Києві змагання проводилися впродовж трьох днів за двома дисциплінами – Dota 2 і League of Legends. Спочатку серед команд-учасниць провели груповий етап, де визначалися колективи, які боротимуться за головні призи турніру.

За результатами змагань призові місця розподілилися у такий спосіб

Категорія League of Legends:

  1. місце – TPE Tong Tex (Китайський Тайбей),
  2. місце – LLG Darmstadt (Німеччина),
  3. місце – Cyber Legion jr. (Грузія), GGL (Німеччина).

Категорія Dota 2:

  1. місце – Gldani Squard (Грузія),
  2. місце – Phantom Troupe (Україна),
  3. місце – Masdaa (Україна).

Для учасників ISF World Esports School Championship, зокрема, провели екскурсії містом.

Організатором заходу є Міжнародна федерація учнівського спорту. Локальний організатор – Міністерство освіти і науки, Українська федерація учнівського спорту, Українська федерація електронного спорту.

Нагадаємо, що раніше у Києві нагородили переможців Всеукраїнського конкурсу відео- та фоторобіт проєкту “Безпечна країна”.