A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українські науковці закладів вищої освіти мають голос у Раді Асоціації європейських університетів

Опубліковано 07 жовтня 2022 року о 16:55


Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров виборов право представляти інтереси українських науковців в Раді Асоціації європейських університетів (EUA). Очільник закладу був обраний улітку цього року до складу Групи стратегії досліджень та інновацій EUA, а 14 жовтня 2022 року візьме участь у зустрічі Research & Innovation Strategy Group (RISG), що відбудеться в Брюсселі.

Група стратегії досліджень та інновацій Асоціації європейських університетів/(EUA RISG) – раніше відома як Робоча група з питань політики дослідження (RPWG) – має широкі повноваження щодо розроблення дослідницької та інноваційної стратегії та політики EUA для всіх тем, що стосуються європейських університетів.

Група створена для:

  • надання консультаційної підтримки Правлінню Асоціації у просуванні стратегії та політики EUA – формулювання та розроблення позицій Асоціації, її звернень і рекомендацій щодо європейської політики досліджень та інновацій;
  • формування інших міжнародних ініціатив у компетенції Асоціації;
  • нагляду та підтримки інноваційних досліджень з актуальною для європейських університетів тематикою.

Нині членство RISG складається із 28 учасників, з яких 25 членів було запропоновано Національною конференцією ректорів (NRC) у Раді EUA і 3 члени – установами-членами EUA, які не мають представництва NRC у Раді EUA. За умовами EUA, члени RISG призначаються на два роки з можливістю продовження на один рік для забезпечення безперервності.

14 жовтня відбудеться перше засідання RISG у новому складі. Загалом

передбачається, що Група проводитиме щонайменше три зустрічі на рік, зокрема щонайменше одну виїзну зустріч у Брюсселі.

Довідково

Асоціація університетів Європи або Асоціація європейських університетів (European University Association, EUA) — організація, що об'єднує понад 850 закладів освіти з 47 країн.

Нагадаємо, для науковців, які вимушено перебувають у державах-членах ЄС, оголошено нову стипендіальну програму «MSCA4Ukraine».