A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Україні потрібні нові підходи у підготовці фахівців модної індустрії: відбувся семінар щодо сфери з легкої промисловості

Опубліковано 16 квітня 2021 року о 18:00


Підготовка кваліфікованих кадрів для модної індустрії в Україні потребує нових освітніх програм. Про необхідність розвитку прогнозування в цій сфері, європейські методики конструювання одягу, а також інноваційні текстильні матеріали розповіли під час семінару “Сучасні технології fashion індустрії”. Він відбувся сьогодні, 16 квітня 2021 року, на Youtube-каналі МОН.

“Модні тренди змінюються з неймовірною швидкістю. Нині у світі існує велика кількість нових підходів до пошиття та конструювання одягу,  створення нових колекцій та дизайну. Саме тому дуже важливо регулярно оновлювати навчальні програми для учнів та підвищувати кваліфікацію педагогів у сфері легкої промисловості. Нам потрібно не боятись впроваджувати нові методики та більше інтегрувати інноваційні тренди в українську модну індустрію”, – зазначила голова національного галузевого партнерства “Fashion Globus Ukraine” Голда Виноградська.

Під час заходу учасники обговорили методики прогнозування у сфері моди та світові тенденції розвитку галузі. Експерти також розібрали зміст і форму творчих колекцій на прикладі робіт учасників конкурсу “Прорив легкої промисловості України”.

Після цього було презентовано нові технології конструювання одягу. Глядачі дізнались про італійську швидкісну методику, яка передбачає створення одягу без формул та розрахунків лише за допомогою двох лінійок. Крім того, важливою темою стали інноваційні текстильні матеріали та їх виробництво. Зокрема, популярним джерелом для створення натуральних еко-волокон є: павутинний шовк, волокно лотоса та спожиті кавові зерна.

Нагадаємо, що Уряд посилить модернізацію професійної освіти в Україні.