A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Україна та ПАР розроблять дорожню карту співробітництва у галузі освіти і науки

Опубліковано 29 вересня 2020 року о 17:30


Сьогодні, 29 вересня 2020 року, відбулася зустріч т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Йоганнесом Гроеневальдом щодо налагодження двостороннього співробітництва в галузі освіти між Україною та Південно-Африканською Республікою.

Сергій Шкарлет підкреслив, що Президент України Володимир Зеленський ставить у пріоритет розвиток освіти і науки України. 

“Наразі МОН розробляє План заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів. Основна мета полягає у підвищенні привабливості національної освіти, впровадження прозорого механізму набору іноземних студентів для здобуття вищої освіти, забезпечення якості надання освітніх послуг закладами вищої освіти”, наголосив т.в.о. Міністра.

Також Сергій Шкарлет повідомив, що станом на початок 2020 року в Україні навчається понад 80 тис. іноземних студентів зі 158 країн світу, з них – 44 студенти з Південно-Африканської Республіки. Переважна більшість з них навчається на медичних спеціальностях у Харкові, Вінниці, Дніпрі, Києві та Сумах. 

“На моє переконання, укладання двосторонньої угоди відкриє нові можливості для активізації освітніх обмінів студентами та викладачами у рамках взаємного надання державних стипендій”, зазначив Сергій Шкарлет. 

Сторони обговорили питання напрацювання дорожньої карти для подальшого співробітництва у галузі освіти і науки та укладання угоди про співпрацю.

Т.в.о. Міністра подякував Надзвичайному  і Повноважному Послу за проведену зустріч та висловив впевненість у продовженні ефективного діалогу щодо активізації співробітництва між Україною та ПАР в освітній сфері.

Нагадуємо, Сергій Шкарлет обговорив із Послом Азербайджанської Республіки актуальні напрями співробітництва в галузі освіти і науки.