A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Україна та Німеччина працюватимуть над спільними проектами, які покращать якість юридичної освіти в Україні, - директор Департаменту МОН Андрій Шевцов

Опубліковано 27 лютого 2018 року о 14:40

Українські фахівці з німецькими партнерами працюватимуть над правничими проектами, які покращать якість юридичної освіти в Україні. Про це під час тристоронньої зустрічі у Києві домовився директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Андрій Шевцов з головою Українсько-німецької спілки юристів Райнером Ведде та ректором КУП НАНУ Юрієм Бошицьким.

Учасники зустрічі обговорили можливості впровадження німецького досвіду у сфері юридичної освіти. Для цього вчених з України та Німеччини заохочуватимуть до співпраці над відповідними проектами та програмами.

Серед інших питань зустрічі - акредитація спеціальностей, спеціалізованих вчених рад та аспірантури, практика присудження вчених звань і наукових ступенів у Німеччині.

Крім того, планується проводити українсько-німецькі круглі столи щодо інклюзивної освіти. Заходи відбуватимуться на базі Київського університету права Національної академії наук (КУП НАН). Використання європейського досвіду допоможе українським фахівцям врахувати специфіку навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, що науковці КУП НАНУ працюватимуть над науково-освітніми  проектами щодо правознавства з вченими Гданського університету (Польща).