A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Україна долучиться до платформи ЮНЕСКО з обміну науковою інформацією щодо пандемії COVID-19

Опубліковано 30 березня 2020 року о 19:13

Україна долучиться до відкритої платформи з обміну досвідом, зокрема науковою інформацією, з боротьби та подолання наслідків пандемії COVID-19. Така платформа буде створена під егідою ЮНЕСКО. Про це повідомив перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович, який взяв участь у віртуальному міністерському діалозі щодо COVID-19 та відкритої науки сьогодні, 30 березня 2020 року. 

Загалом в інтернет-конференції були представлені понад 170 країн.

“Сьогодні під егідою ЮНЕСКО відбувся старт загальносвітового діалогу з проблематики COVID-19 з точки зору науки. Йдеться про об'єднання зусиль вчених усіх країн для подолання пандемії коронавірусу та її наслідків на принципах відкритої науки”, – розповів Юрій Полюхович.

Він пояснив, що буде створена єдина платформа, де триватиме відкритий обмін науковими даними, ініціативами та інноваціями у сфері індивідуального захисту, лікування, моніторингу та прогнозування поширення вірусу. Також важливо, що вона матиме й блок з подолання соціальних та економічних наслідків, зокрема продовження освітнього процесу.

“Прийняття політичних рішень для подолання пандемії коронавірусу неможливе без врахування професійної експертної думки наукової спільноти. Про це сьогодні було особливо наголошено на високому міжнародному рівні. Інвестиції в науку необхідні навіть в умовах економічної кризи. Це був сигнал для урядів усіх країн, і я робитиму все можливе, щоб його почули в Україні”, – зазначив Юрій Полюхович.

Нагадуємо, що МОН та Комітет ВРУ з питань освіти, науки та інновацій виступають проти змін до бюджету, які передбачають повне згортання розвиткових програм освіти і науки.