A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Угоду про науково-технічну співпрацю між Урядом України та рф припинили на законодавчому рівні

Опубліковано 20 червня 2022 року о 16:25

19 червня 2022 року Верховна Рада прийняла Закон України № 2299-ІХ «Про припинення дії Угоди між Урядом України та урядом російської федерації про науково-технічне співробітництво», вчинену 27 серпня 1996 року та ратифіковану Законом України від 16 січня 1998 року.

«Як і зазначав раніше, не може бути жодної співпраці українських науковців із країною, яка розпочала широкомасштабну агресію на території нашої держави, безжально вбиває цивільне населення, руйнує житлові будинки та заклади освіти», – зауважив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. 

Припинення дії міжнародної угоди обумовлено безпрецедентним проявом відкритої, збройної, широкомасштабної агресії російської федерації проти України;  атаками на українські міста; жорстокими вбивствами цивільного населення; руйнуванням, пошкодженням житлових будинків і закладів освіти; порушенням зі сторони російської федерації принципів міжнародного публічного права і чинних міжнародних зобов’язань.

Закон України спрямований на захист національних інтересів України та національної безпеки України, а також повністю припиняє співпрацю між міністерствами освіти, науково-дослідними установами, науковими організаціями та товариствами, вищими навчальними закладами та підприємствами тощо. Раніше Уряд денонсував угоди у галузі освіти та науки з російською федерацією та республікою білорусь.