A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Учні переміщеного ДНЗ «Бахмутський ЦПТО» навчаються, проходять виробничу практику та волонтерять на Рівненщині

Опубліковано 17 листопада 2022 року о 14:15


Від початку збройної агресії російської федерації проти України, у зв’язку із введенням воєнного стану та активними бойовими діями, адміністрація Державного навчального закладу «Бахмутський центр професійно-технічної освіти» ухвалила рішення про переміщення закладу до смт Гоща Рівненської області. 

За допомогою волонтерів вдалося вивезти багато матеріалів та обладнання закладу. 

Уже з вересня відновлено роботу Навчально-практичного центру з професії «Швачка. Кравець. Закрійник», на базі якого проводяться заняття з виробничого навчання. 

Крім того, налагоджено співпрацю з підприємцями міста Харків, які також виїхали до смт Гоща і створили цех із пошиття одягу. Це дало змогу проводити виробничу практику на більш сучасному обладнанні. 

Разом із підприємцями Центр бере участь у волонтерській діяльності з пошиву одягу для військовослужбовців ЗСУ. Також вдалося вивезти обладнання для організації майстерні з професій «Кухар. Кондитер» та «Бармен. Офіціант». На цей час триває робота зі встановлення обладнання в майстернях, згодом планується відкриття навчального кафе. 

З метою забезпечення відповідних умов для практичної та теоретичної підготовки з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Електрогазозварник» укладено угоди про співпрацю з Гощанською територіальною громадою та закладами-партнерами інших регіонів: Лубенським професійним ліцеєм, Професійно-технічним училищем №8 міста Чернівці, ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти», ДПТНЗ «Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти» села Саксагань П’ятихатського р-ну Дніпропетровської області, ДНЗ «Буцький політехнічний професійний ліцей». 

Теоретичне навчання організовано в дистанційному форматі. Розклад занять та інша документація розміщено на сайті закладу. Ведення журналів теоретичного навчання та виробничого навчання організовано на платформі «Electronic journal». Організація нарад, засідань, уроків в режимі онлайн – на платформі meet.google.com.

Нині ДНЗ «Бахмутський ЦПТО» продовжує роботу з підготовки гуртожитку та інших кабінетів для організації навчання в смт Гоща.

Нагадаємо, для студентів та стартаперів сфери харчових технологій відкрито реєстрацію в програмі «GoTo Business».