A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Учні Маріупольського морського ліцею якнайшвидше отримають документи про освіту

Опубліковано 19 липня 2022 року о 13:10


Учні Маріупольського морського ліцею якнайшвидше отримають документи про закінчення повної загальної середньої освіти та професійну морську освіту. Міністерство освіти і науки України робить усе можливе, щоб забезпечити учнів документами.

Минулого тижня представники МОН провели робочу нараду з представниками департаменту освіти Маріупольської міської ради, Донецької ОВА, Одеської ОВА та Маріупольським морським ліцеєм. Під час зустрічі визначили, що документи про освіту видасть Одеський морський ліцей. Таке рішення передбачено Положенням про внутрішню академічну мобільність здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, які навчаються в закладах професійної освіти України.

«Учні вже завершили навчання в Одеському ліцеї морського транспорту (закладі-партнері), який навесні надав їм прихисток, однак документи про професійну освіту вони повинні отримати в базовому закладі освіти – Маріупольському морському ліцеї. Спільно з закладом і департаментом освіти і науки Донецької області ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше замовити та видати документи про освіту здобувачам», – коментує директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Довідково 

Нещодавно до МОН звернулися батьки учнів Маріупольского морського ліцею з проханням вирішити ситуацію з видачею документів про професійну освіту їхнім дітям. Міністерством у межах компетенції вживаються заходи щодо найшвидшого врегулювання даного питання. 

Нагадаємо, у межах проєкту «100 ноутбуків для вчителів Маріуполя» команда МОН продовжує розповідати історії освітян, які вимушено покинули місто.