A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Учасники міжнародного семінару обговорили підтримку української освіти

Опубліковано 11 травня 2022 року о 12:50


Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко взяв участь у міжнародному семінарі, присвяченому освіті тимчасово вимушено переселених за кордон українцям, політичному діалогу між країнами. Захід відбувся в межах місії солідарності Європейського комітету профспілок освіти з українськими громадянами, які змушено втекли від нападу російського агресора. До складу місії входили представники Бельгії, Франції, Нідерландів, Португалії та інших країн Європи.

Головним завданням семінару стало створення простору, в якому філії Інтернаціоналу освіти можуть мати інформований політичний діалог із представниками відповідних місцевих органів влади для формування спільних стратегій щодо підтримки освіти українців і можливої міжнародної підтримки.

Під час виступу Андрій Вітренко повідомив про вбитих і поранених від початку війни в Україні дітей, кількість пошкоджених і зруйнованих закладів освіти та наголосив на заходах, які розроблені та продовжують вживатися МОН задля відновлення навчання та створення умов для охоплення більшої кількості учасників навчального процесу.

«Ми повинні зробити все, щоб підтримувати Україну так довго, як це потрібно. Профспілки невпинно працюють з усіма зацікавленими сторонами, щоб кожен учень, переміщений через війну в Україні, мав доступ до якісної освіти за кордоном, а кожен вчитель отримав підтримку, необхідну для подолання цієї кризи», – зазначив генеральний секретар Інтернаціоналу освіти Девід Едвардс.

Заступниця голови Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Чабанюк у свою чергу розповіла про заходи, які вживає Профспілка задля захисту прав своїх членів в умовах воєнного стану.

Учасники семінару також зосередилися на освітніх рішеннях для навчання українських студентів, які вимушено покинули межі держави, у сусідніх країнах – Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії та Молдові.

Крім того, були обговорені питання навчання українських учнів, сприяння вступу випускників 2022 року до українських ЗВО, а також окреслено можливості для навчання студентів, які виїхали з України.

Учасники висловили солідарність з українськими освітянами та підтвердили прихильність до всіх учнів, студентів і викладачів.

Міжнародні організації-члени продовжуватимуть координацію та співпрацю за кордоном, що сприятиме забезпеченню всіх учасників навчального процесу доступом до якісної освіти та належної підтримки.

Семінар організовано Інтернаціоналом освіти та Організацією економічного співробітництва та розвитку.

Нагадаємо, міністри освіти України та ФРН обговорили питання проведення НМТ і пріоритетні напрями освіти в умовах воєнного стану.