A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ЗНУ вперше провели конкурс внутрішніх грантів - студенти отримають 170 тис гривень на реалізацію проектів

Опубліковано 21 лютого 2019 року о 14:48

У Запорізькому національному університеті вперше провели конкурс внутрішніх грантів, учасники якого мали запропонувати проекти для покращення іміджу факультетів. На реалізацію ідей у виші виділили 170 тис гривень. Загалом на конкурс подалися 15 стартапів, з яких до фіналу увійшли 10.

“Цей конкурс спрямований на розвиток вишу, а також заохочення студентів до проектної діяльності. Для нас важливо, щоб молодь розуміла, що ми готові вкладатися у сучасні ідеї та стартапи, які здатні призвести до позитивних змін. Зараз ми запроваджуємо елементи проектного управління, яке дуже поширене за кордоном. Так, майже 10% бюджету там розподіляється саме на внутрішні проекти через проведення аналогічних конкурсів. Тепер впроваджуватимемо цю традицію і у нашому закладі”, - розповів ректор ЗНУ Микола Фролов.

Отже, призові місця розподілилися так:

  1. місце -  проект “Лабораторія STEM-освіти” від математичного факультету ЗНУ. Автори пропонують створити лабораторію, у якій можна було б проводити тренінги для школярів та студентів-математиків, семінари для учителів тощо. Проект отримав 40 тис гривень.
  2. місце - проект зі створення освітньо-кар’єрного центру SEEd (Strategy of Employment and Education) від Економіко-правничого коледжу. У ньому школярам допомагатимуть визначитися з професією, пояснюватимуть, як планувати кар'єру та освіту, сприятимуть професійній самореалізації студентів. Проект отримав 30 тис гривень.
  3. місце розділили між проектом FLAG (Forum Legal Achievement Game) та “ДНК (Дуби – нащадки козацтва, інсталяція)” юридичного і біологічного факультетів. У проекті FLAG пропонується ефективно використовувати символіку вишу, створюючи фотозони та емблеми. У іншому проекті - “ДНК” - студенти пропонують висаджувати на території закладів освіти регіону дуби. Кожен з проектів отримав 20 тис гривень.

Решта команд-фіналістів отримали 10 тис гривень на реалізацію ідей.

Наразі в університеті планують конкурс на кращий проект із залучення іноземних студентів для навчання в ЗНУ. Його підсумки підбиватимуть вже у травні 2019 року.

Нагадаємо, що 3 українські виші долучилися до проекту Erasmus+ та створили нові можливості для молодих дослідників.