A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ЗНУ провели пробне тестування з іноземних мов для студентів, які вступатимуть в магістратуру

Опубліковано 20 квітня 2018 року о 16:21

У Запорізькому національному університеті розробили та провели безкоштовні пробні тести за принципом ЗНО для студентів-бакалаврів, які планують вступати в магістратуру. Пропоновані тести перевіряли знання з англійської, французької та німецької мов. Загалом до заходу долучилися близько 300 студентів ЗНУ та інших вишів регіону.

Розробкою тестових зошитів займалися профільні викладачі університету. Вони також нагадали учасникам про процедуру проведення таких заходів, правила поведінки та обов'язкові документи, необхідні для допуску до пункту тестування.

“Пробні іспити за технологією ЗНО – результат тривалої співпраці ЗНУ з Дніпропетровським регіональним центром оцінювання якості освіти. Досвідчені викладачі факультету іноземної філології ЗНУ, взявши за основу завдання центру,  розробили оригінальні авторські завдання з кількох іноземних мов. Далі викладачі перевірять зашифровані конкурсні роботи та 15 травня оприлюднять результати на сайті вишу”, - розповів проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи ЗНУ Олександр Гура.

Він також додав, що під час розробки тестових зошитів, фахівці вивчали рівень складності, типи та формат викладу завдань спільно з фахівцями центру.

Довідково. Для вступу в магістратуру після бакалаврату у 2018 році складається єдиний фаховий іспит з іноземної мови (за принципом ЗНО) за спеціальностями галузей знань 03 “Гуманітарні науки” (крім спеціальності 035 “Філологія”), 05 “Соціальні та поведінкові науки”, 06 “Журналістика”, 24 “Сфера обслуговування”, 29 “Міжнародні відносини”.

Нагадаємо, що у МОН визначили, як проходитиме «ЗНО в магістратуру»