A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ЖНАЕУ створили інформаційний центр ЄС, де вивчатимуть євроінтеграцію та політику

Опубліковано 07 лютого 2019 року о 17:45

На базі Житомирського національного агроекологічного університету відкрили інформаційний центр Європейського союзу, де поширюватимуть знання про об'єднання та його особливості. Це вже 27-й заклад такого напряму, який створили в Україні. Презентація центру відбулась сьогодні, 7 лютого 2019 року.

“Найпершим напрямом, за яким працюватиме центр, буде поширення інформації про ЄС та його політику. Також тут проходитимуть тематичні лекції та тренінги для студентів, які вивчають міжнародні відносини, політологію, європейські студії тощо. Центр буде відкритим майданчиком. Скористатися його ресурсами зможуть мешканці міста та області, зокрема, освітяни з інших вишів”, - підкреслив ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

Приміщення забезпечили мобільним обладнанням та технікою для проведення майстер-класів, конференцій, круглих столів та навчальних занять. Усі інформаційні матеріали, видання та посібники надаватимуть з центрального офісу ЄС у Люксембурзі.

У центрі допомогатимуть з навчанням студентів, проведенням дослідницької роботи щодо європейської інтеграції, проводитимуть дебати з європейських питань. Серед інших тем, які розглядатимуть, - відносини ЄС з Україною, освітні програми для студентів та молодих науковців, інформація про країн-учасниць об'єднання.

Нагадаємо, що у КНУ ім. Т. Шевченка планують створити Європейський інститут, який сприятиме інтеграції України в європейський простір.