A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Михайлівському училищі відкрили три навчально-практичні центри – в них інвестували понад 16 млн гривень

Опубліковано 29 грудня 2020 року о 18:23



У Михайлівському вищому професійному училищі, що на Запоріжжі, відкрили одразу три навчально-практичні центри. Там навчатимуть практикам учнів, які опановують професії тракториста-машиніста, електромонтера та слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин. Окрім підготовки учнів, заклад, використовуючи ресурси новостворених центрів, зможе проводити перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців, які вже працюють.

Загалом у створення центрів інвестували понад 16 млн гривень. Наприклад, на закупівлю обладнання та облаштування центру аграрного профілю спрямували 12 млн гривень. З них 8,5 млн – кошти держбюджету, 3 млн – кошти місцевого бюджету, решта – кошти закладу. Для навчально-практичного центру училище придбало сучасну техніку: 3 трактори, вантажний автомобіль, сівалку, борону навісну, культиватор для міжрядного обробітку ґрунту тощо.

Тепер заклад зможе ефективно виконувати роботи на навчальному господарстві: термін їх виконання буде меншим, а економічна віддача від кожного гектара землі – більшою. Підвищивши обсяг врожаю, профтех отримає додаткові ресурси на проведення ремонтів, закупівлю витратних матеріалів, дрібної техніки. Щорічно від реалізації сільськогосподарської продукції Михайлівське училище вже отримує до 10 млн грн, які спрямовує на оновлення інфраструктури, медичне обслуговування учнів тощо.

Інші два навчально-практичні центри – для електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування і слюсарів з ремонту сільськогосподарських машин – були створені коштом Михайлівського училища. У кожен із центрів профтех інвестував по 2 млн гривень.

Наразі училище також планує розвивати співпрацю з роботодавцями та соціальними партнерами, будувати міжнародне співробітництво.

Нагадаємо, 26 шкільних автобусів були передані для закладів загальної середньої освіти Київської області.