A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Запоріжжі створять безпечний інклюзивний освітній простір

Опубліковано 05 січня 2023 року о 11:00


4 січня, у Всесвітній день абетки Брайля, стартував проєкт зі створення безпечного інклюзивного освітнього простору «Абетка безпеки шрифтом Брайля». 

Ініціатива проєкту виникла завдяки плідному партнерству освітян Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Орієнтир» та представників ГУ ДСНС Запорізької області. 

Метою програми є адаптація посібника з безпеки життя і діяльності людини шрифтом Брайля, його друк на спеціальному принтері, розповсюдження серед незрячих та слабозорих дітей та опанування його змісту завдяки серії інтерактивних майстер-класів за авторською методикою педагогів закладу. 

Важливо, що сама абетка Брайля є не тільки засобом спілкування, але й має велике значення для забезпечення права дітей з вадами зору на доступ до інформації, освіти тощо. Абетка безпеки Брайля сприятиме соціальній інтеграції слабозорих і незрячих дітей, посиленню безбар’єрності навчання. 

Позитивний досвід співробітництва освітян і рятувальників ДСНС дозволяє реалізовувати важливі освітні ініціативи, які сприяють інклюзії дітей з особливими потребами.

Нагадаємо, у Бориславській санаторній школі відкрили клас безпеки.