A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У волинському університеті відкрили сучасний інклюзивний хаб

Опубліковано 29 жовтня 2020 року о 14:41


У Волинському національному університеті імені Лесі Українки запрацював сучасний інклюзивний хаб. Це унікальний простір, де діти та молодь з інвалідністю зможуть всебічно розвиватися.

Важливим етапом відкриття хабу було проведення серії тренінгів для людей, які працюють із особами з інвалідністю і займаються розвитком інклюзивного суспільства. До проведення таких заходів залучали провідних європейських спеціалістів з питань інклюзії.

На базі хабу планують створити театральну студію та студії елементарного музикування. У них також зможуть навчатися і нормотипові діти, тобто діти без інвалідності. Така комунікація створюватиме гарні умови для інтеграції дітей з інвалідністю у соціум.

Окрім того, у хабі будуть відбуватися різноманітні тренінги, тут можна буде підвищити кваліфікацію.

“Цивілізованість країни визначають тим, як вона ставиться до людей з інвалідністю. Так само успішний університет не може ефективно існувати без інклюзивного простору. У навчальному інклюзивному центрі відтепер зможуть проходити практику студенти, які навчаються за спеціальністю «Спеціальна освіта». Я переконаний, що діяльність хабу буде посилюватися і розвиватися,” – зазначив ректор університету Анатолій Цьось.

Нагадаємо, на Полтавщині завершено реконструкцію дитячого садка.