A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У трьох українських містах провели Дні відкритих дверей для вступників з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму

Опубліковано 15 травня 2019 року о 11:05

На базі яких вишів цього року працюватимуть освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», які документи потрібно подати приймальній комісії та де можна отримати консультацію упродовж вступної кампанії. На ці та інші запитання надавали відповіді фахівці Міністерства освіти і науки під час Днів відкритих дверей, які пройшли у Краматорську, Сєвєродонецьку та Херсоні.

Так, у Сєвєродонецьку захід відбувся на базі Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля за участі заступника Міністра освіти і науки Юрія Рашкевича. У Краматорську - на базі Донбаської державної машинобудівної академії за участі гендиректора директорату вищої освіти і освіти дорослих Олега Шарова, у Херсонській державній морській академії за участі начальника головного управління вищої освіти директорату вищої освіти і освіти дорослих Світлани Кретович.

Серед іншого, вони розповіли, що особи, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу можуть вступати до переміщених закладів вищої освіти та вишів, які розташовані на підконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей. Вступники також мають право отримати документ про повну загальну середню освіту за спрощеною процедурою на базі освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Через освітні центри, зокрема, вони можуть вступити без сертифікатів ЗНО за результатами вступних іспитів.

Організаторами заходів є Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерство освіти і науки, Донецька військово-цивільна адміністрація, Луганська ОДА, Херсонська ОДА, ГО “Фонд “Відкрита політика”.

Нагадуємо, що 2019-го освітні центри «Крим-Україна» і «Донбас-Україна» працюватимуть з 3 червня до 27 вересня – вони передбачають спрощений вступ для жителів непідконтрольних територій.