A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Сумській школі пройшла унікальна акція до Дня працівника освіти

Опубліковано 08 жовтня 2018 року о 17:42

З нагоди Дня працівника освіти у Сумській загальноосвітній школі №12 провели унікальну акцію “Урок від метра”. Місцеві артисти, журналісти, спортсмени, а також науковці сумських вишів провели авторські уроки учням та спробували себе у ролі шкільних педагогів.

“Цього року ми продовжили традицію, започатковану минулоріч, коли замість учителів заняття проводили місцеві управлінці. Нині в ролі шкільних педагогів виступили фахівці різних професій. Окрім пояснення навчального матеріалу, вони розказали школярам про свій кар'єрний шлях, переваги та труднощі деяких професій. Такі акції допомагають дітям зрозуміти, що успіх не є недосяжним, варто лише поставити собі мету та працювати над її досягненням”, - пояснила директор школи Ірина Губська.

Так, урок виразного читання провів теле- та радіоведучий Дмитро Будянський. Заняття з фізичної культури провела чемпіонка світу з панкратіону Світлана Скрипник. Вона, зокрема, продемонструвала дітям основи самозахисту та відпрацювала з ними елементарні небольові прийоми.

Про основи музичного мистецтва дітям розповів лауреат Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів Євген Радченко. Разом із восьмикласниками він виконав популярні естрадні пісні, обговорив сучасний стан музичного мистецтва.

Кандидат технічних наук Дмитро Бідюк, який винайшов замінник поліетилену, провів інтерактивний урок для старшокласників. Оскільки вчений знаходиться у Данії, на школярів чекала лекція в режимі онлайн. На завершення він запропонував учням спільний дослідницький проект, спрямований на покращення екологічної ситуації в Україні.

Журналістськими розслідуваннями разом зі школярами займалася сумська журналістка Олена Адаменко. Вона вчила дітей шукати цікаву інформацію у відкритих джерелах, аналізувати та систематизувати її. До наймолодших учнів завітала очільниця Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова, яка ознайомила їх з інтегрованою математикою.

Нагадаємо, що в Острозькій академії триває прийом робіт на щорічний Всеукраїнський конкурс, присвячений творчості Уласа Самчука.