A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У СумНАУ розробили освітню програму, за якою навчатимуть працівників ОТГ

Опубліковано 12 квітня 2018 року о 15:56

Фахівці Сумського національного аграрного університету презентували освітню програму “Регіональний менеджмент”, за якою навчатимуть працівників об'єднаних територіальних громад.

Слухачі курсу дізнаються, як використовувати можливості децентралізації, залучати інвесторів та розвивати громадські ініціативи. Окремо проводитимуть консультації для очільників ОТГ, де їм розкажуть, як супроводжувати новостворену територіальну одиницю.

“Сьогодні університет став потужним центром адміністративно-територіальних змін, які проходять на Сумщині. Презентована програма є пілотним проектом вишу, який має надати учасникам достатньо теоретичних та практичних порад для успішної роботи. Важливо, що під час розробки курсу ми намагались врахувати не тільки досвід інших країн, які розвиваються за схожою схемою, а й реалії вже існуючих українських ОТГ”, - зазначив ректор СумНАУ Володимир Ладика.

Для учасників проводитимуть семінари, консультації та тренінги. Наразі вже стартував цикл лекційних занять щодо підвищення професійного рівня працівників місцевого самоврядування. Спікерами заходів стали правники-практики.

Нагадаємо, що у ДНУ готуватимуть бакалаврів за напрямом “Ерготерапія”