A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У СумДУ відкрили унікальну лабораторію віртуальної та доповненої реальності

Опубліковано 23 грудня 2019 року о 13:27

У Сумському державному університеті створили унікальну навчально-дослідницьку лабораторію віртуальної та доповненої реальності “Ulab”. Вона дозволить студентам моделювати обладнання, проводити віртуальні експерименти, організовувати інтерактивні тури та екскурсії.

Обладнання лабораторії також дозволить організувати взаємодію між учасниками в межах навчальних симуляцій – військових, спортивних тощо.

“Завдяки цій лабораторії ми плануємо змінити підходи до навчання – надати студентам та викладачам нові можливості та інструменти для освітнього процесу. Віртуальні технології допомагають максимально реалістично змоделювати майбутнє робоче місце чи певну ситуацію. Вони безпосередньо та емоційно впливають на учасника процесу, і це є серйозною перевагою технологій віртуальної реальності для використання в навчанні”, ‒ зазначив керівник Центру технологій електронного навчання СумДУ Юрій Зубань.

Під час відкриття лабораторії гостей ознайомили з відеостудією вишу, де зазвичай створюються навчальні матеріали для студентів та вступників, а також онлайнстудією, де проводять наукові вебінари.

Нагадаємо, що у ЖНАЕУ створили інжинірингову школу, де молодь зможе працювати над ІТ-проєктами та стартапами.