A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У СумДУ відкрили унікальну Лабораторію клітинних культур

Опубліковано 10 вересня 2018 року о 14:36

У Медичному інституті Сумського державного університету відкрили унікальну Лабораторію клітинних культур. Вона завершує формування наукового Центру, до мережі якого вже увійшли бактеріологічна, хіміко-токсикологічна та лабораторія імуноферментного аналізу. Відкриття цих лабораторій проходить в межах участі науковців вишу в програмі ЄС “Горизонт 2020”.

“Минулого року СумДУ виграв проект у кооперації з іншими університетами Великої Британії, Італії, Польщі, Естонії та Латвії. Їх наукова ініціатива спрямована на створення нової поверхні дентальних імплантатів з метою запобігання раннім та післяопераційним ускладненням. Одне з головних завдань  проекту вчених - дослідження цих імплантатів на культурі клітин”, - пояснив заступник директора Медичного інституту СумДУ Максим Погорєлов.

Сучасне обладнання Лабораторії клітинних культур дозволить науковцям проводити якісні дослідження в галузі біоматеріалів. Окрім дослідницької роботи, там планують проводити навчальні курси з клітинної біології та методології культивування клітин для магістрів та аспірантів.

Нагадаємо, що в межах експерименту з оновлення лабораторної бази, яку нині здійснює Міністерство освіти і науки України, у СумДУ також відкриють Центр колективного користування науковим обладнанням